Екскурзии в Кабо Верде

Полезна информация за Екскурзии в Кабо Верде

Малка островна страна състояща се от десет големи и няколко по-малки острова с вулканичен произход. Една от най-добре развитите не само в Западна Африка, но и в целия Черен континент. Бивша португалска колония стратегически пазар за роби и арена на пиратски битки. В настоящето – популярна туристическа дестинация и мечта за всеки пътешественик.

Чарът й е в канелените плажове, в интересния микс от хора, в тъжната музика морна и веселата фунана, в традиционния танц батуко.

Необятни плажове, палми и кристална вода ни очакват на о-в Сал, Кабо Верде!

Остров Сал има площ от 216 кв. км, като е дълъг 35 и широк 12 км. Островът е обитаван от около 35 000 жители, като това е една от най-новите световни туристически дестинации. Предразполага за почивка целогодишно, като няма сух или дъждовен период, а температурата през цялата година е около 28 градуса.

Санта Мария е най-известният и предпочитан за ваканция курорт на остров Сал. Сред туристите се слави с уникални, широки, златисти и фини пясъчни плажове. Там се намират и едни от най-хубавите и посещавани хотели на острова и на Кабо Верде.