Почивки в Дубай-ОАЕ

Полезна информация за Почивки в Дубай-ОАЕ

Дубай-ОАЕ
Обединени арабски емирства - (арабски الإمارات العربية المتحدة (ал-Емират ал-Арабия ал-Мутахида) - федерална държава в Близкия изток, състояща се от седем емирства, всеки от които е държава - абсолютна монархия: Абу Даби, Аджман, Дубай , Ras al-Khaimah, Umm al-Qaiwain, Fujairah и Sharjah. Държавата се оглавява от президента на Обединените арабски емирства, който е емир на най-големия емир на Абу Даби.
Това е богата и просперираща страна, с луксозни курорти и най-добрите хотели в света. Интересен е преди всичко, защото е един от най-развитите в арабския свят и се характеризира изцяло с ориенталски вкус.

Факти за Обединените арабски емирства
    Дубай има най-високата сграда на Земята - небостъргачът Бурж Халифа с височина 828 метра.
    Емиратът от Абу Даби заема 85% от ОАЕ.
    В Емирствата големи хищници, например леопарди, живеят сред природата.
    Част от територията на страната е пустинята Руб-Ел-Хали, в която температурата редовно надвишава +50 градуса.
    Строгата интернет цензура в Обединените арабски емирства блокира социалните мрежи и редица популярни сайтове за видео хостинг, като YouTube.
    Престъпността в ОАЕ практически липсва.
    Глобите за превишаване на скоростта и други нарушения на движението са високи, например, изпреварването по солидна линия ще доведе до глоба до 800 долара.
    В обществения транспорт на ОАЕ за мъже и жени има отделни вагони и автобусни отделения.
    В Дубай и Абу Даби много спирки на автобуси са напълно затворени и климатизирани.
    Едно от най-популярните забавления с местните шейхове са състезанията с камили, както и конкурсите за красота на камили.
    На всички многолюдни места в ОАЕ има много полицаи в цивилни дрехи.

Обща информация:

    Столица на държавата: Абу Даби
    Официален език: арабски
    Валута: Дирхам (AED)
    Време в ОАЕ: от последната неделя на март до последната неделя на октомври - подобно на Москва, часовата зона е GMT ​​+ 3. През зимата, московско време +1 час
    Климат: сух, субтропичен
    Население: 9 771 000
    Политическа система: федерация на 7 емирства
    Телефонен код: международен телефонен код +971

Паричната единица на ОАЕ е дирхам (обозначен с AED или DH | Dhs).
1 ОАЕ дирхам е равен на 100 фила.
Парите се различават по размер и изображение на банкнотите. Банкнотите с номинална стойност 5 участват в паричния поток: 5; 10; 20; 50; 100; 200; 500; 1000. Банкнотите изобразяват най-известните архитектурни сгради, емблематични символи, разбираеми за местните жители.

Банковите структури в Обединените арабски емирства са отворени всеки ден от 08: 00-13: 00, обядът не се предоставя. Свободният ден е петък. Обменните бюра са разположени в търговски центрове, бензиностанции, летища и хотели. Курсът е почти идентичен с банковото. Тези звена работят седем дни в седмицата от 8:00 - 19:00. Банкоматите присъстват навсякъде, в хотели, в повечето магазини и ресторанти се приемат международни кредитни карти: American Express, Diners Club, Master Card и Visa.

Електричество
220 | 240 волта променлив ток, честота 50 Hz. 13 амперни гнезда с три правоъгълни контакта (подобни на тези, използвани във Великобритания).

Вода
Течащата вода в ОАЕ и други градове обикновено е питейна. Повечето хотели предлагат бутилирана вода като комплимент.

Дрес код
В ОАЕ няма строги ограничения за външния вид, но гостите на страната (и мъже, и жени) трябва да спазват местната култура и обичаи и да не носят твърде разкриващи се дрехи на обществени места. Важно е да се обличаш според случая. Бански и плажни дрехи са приемливи от басейна на място, но не и на обществени места като търговски центрове, ресторанти и правителствени агенции.
здраве

Климат
Климатът на ОАЕ е сух, субтропичен, характеризиращ се с изобилни лета и мека зима. ОАЕ се измива от водите на Арабския и Оманския заливи. Най-горещият сезон продължава от юни до септември, средната температура в този период е +42 ° C. Най-добрият период за посещение на ОАЕ е периодът от октомври до май включително.