Почивки в Оман

Полезна информация за Почивки в Оман

Полезна информация
Валутен курс за Оман:1 OMR (омански реал) = 2.13 euros;
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.6 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока;
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.
На определени места има знаци “Снимането забранено”, които трябва да се спазват. Жените трябва да се обличат скромно извън хотела, т.е. с дълги поли или рокли под коляното, с покрити рамене; мъжете трябва да носят дълги панталони и ризи с ръкави. Стегнати дрехи по тялото може да се носят само на територията на хотела и неговия ресторант, за да не се обиждат местните хора, въпреки че много западни туристи не спазват това. На публично място не се носят къси панталони и бански (освен на плажа). Жените трябва да покрият главата си с шал, когато посещават джамии.
Събирането на миди, морски охлюви, корали, морски раци и костенурски яйца е строго забранено. Не пийте вода от чешмата, избягвайте и млечни продукти, които в повечето случаи са произведени от сурово мляко. Яжте само добре сготвено месо и риба. Зеленчуците трябва да са варени/сготвени, а плодовете – обелени.
Българските граждани се нуждаят от виза за Оман, за която се кандидатства предварително онлайн на https://evisa.rop.gov.om/ Заплащането е на сайта, цената зависи от дните на престоя или се издава на място при пристигане. Изисква се паспорт валиден поне 6 месеца след датата на отпътуване. В него не трябва да има израелски печати.